Svarīgākais no 1970-tajiem  

 

 

.

Visiem suņiem tika piemērota prasība iegūt CC pirms 12 mēnešu vecuma sasniegšanas, lai varētu pretendēt uz tituliem, tādējādi tika paplašināts noteikums, kas iepriekš attiecās tikai uz miniatūrajām šķirnēm.

Vairāku rindu reģistrācijas procesa ieviešana lielā mērā tikai pastiprināja jau tā esošo kavēšanos un neapmierinātību, kas savukārt vēl vairāk pasliktināja Kennelkluba jau 

Kellbonie Chan-El Ginas

tā sabojāto reputāciju.

Kennelklubs oficiāli piešķīra šķirnes statusu borderkollijiem, tādējādi nostiprinot kolliju tipu, kas bija veidojies jau vairāk kā simts gadu.

Pret suņiem vērstu publikāciju parādīšanās iedvesmoja Pro-Dogs organizācijas izveidi, kuras sauklis bija „Suņi ir pelnījuši labākus cilvēkus” un mērķis – popularizēt suņu pozitīvās īpašības.

Kennelklubs uzaicināja pārstāvjus ierasties uz pirmo Pasaules Kennelklubu konferenci, kurā galvenā diskusiju tēma bija šķirņu standartu unifikācija.

Kristine Leha (HILLTARN) spēra drosmīgu soli, importējot Amerikā audzētu gludspalvaino kollija kuci Kellbonie Chan-El Ginas, no kuras iegūtie pēcnācēju metieni turpina ietekmēt šķirni.

Izstāžu frontē nekas nespēja sacensties ar čempionu – metienu brāļu Danvis Ladyvale Blue Mist un Blue Macade rekordiem, kuri savā starpā ieguva 21 CC, Challenge Trophy balvu, „Best In Show” Britu Kolliju kluba izstādē trīs sekojošu gadu laikā, kamēr Blue Macade arī šim sarakstam pievienoja „Reserve Best In Show” titulu, kas iegūts Mančestrā un „Reserve to the Working Group” Krafta izstādē.

 


 

.

 
 
 
 

2000-2023 © Kolliju portāls. Visas tiesības patur autors.

0